1B0B45F6-A697-4AF4-9CDF-504377EBE6B0_edi

ont-wikkelingsretreat

HOE JIJ VANUIT VERTROUWEN GAAT LEVEN

... en stopt met energie verliezen 

"Ja, ik ga mee, leuk!"
Herkenbaar?

Jij bent overal bij en altijd van de partij. Het liefst neem je de hele organisatie voor jouw rekening.

Zelfs als je moe bent, doe je het toch. Je voelt je namelijk schuldig om Nee te zeggen. Iedereen kent jou als die vrolijke vrouw die het wel even regelt.

De kosten komen later wel, je leeft tenslotte maar 1x toch!

Als je iets moois in de winkel ziet dan koop je dat gewoon, geld moet namelijk rollen.

Je besteed ál jouw vrije tijd aan jouw onderneming/werk, maar houdt altijd een stukje maand aan het einde van jouw salaris over.

Soms vraag jij je af waarom je dit werk bent gaan doen, wat levert het je eigenlijk op?

Is pleaser jouw middle name? Zorg jij graag voor anderen, maar vergeet jij jezelf wel eens? Of hou jij aan het eind van jouw salaris een stukje maand over?

De enige persoon waar jij jouw hele leven mee samen zal leven, ben jijzelf. Door de tijd te nemen om stil te staan bij wie jij bent en wat jij wilt maak jij de rest van de tijd die je met jezelf door zal brengen, de beste tijd die jullie samen gaan hebben!

Vanuit rust, gelijkwaardigheid en vertrouwen jezelf leren kennen, oordeelloze feedback ontvangen en groeien in een omgeving waar geen goed of fout bestaan? Dat kan! Samen met de paarden mag jij ontdekken hoe jij vanuit vertrouwen gaat leven.

Als je iets écht graag wil en in jezelf gelooft, dan kun je ALLES bereiken!

20210825-LIN_4577.jpg

"Dromen zijn bedrog"

Totdat je actie onderneemt.

Als ik niet had gesolliciteerd, was ik nooit aangenomen als stewardess.

Als ik niet naar Australië was gegaan, had ik Charm nooit ontmoet.

Als ik niet naar de open dag van de Keulseweg was gegaan, had ik mij nooit ingeschreven voor de studie tot Paardencoach.

Als ik niet naar de Kamer van Koophandel was gegaan, had ik vandaag nog mijn eerste klant niet gehad.

Als ik geen contact had opgenomen, had ik nu niet twee fantastische coachlocaties tot mijn beschikking gehad.

Als ik geen bod had gedaan, woonde ik nu niet in mijn droomappartement.

Als ik geen onbetaald verlof had aangevraagd, dan had ik niet de tijd gehad om mijn bedrijf te doen groeien.

Als ik niet had durven investeren was ik niet geweest waar ik nu ben: gelukkig, uitgerust, vol vertrouwen en met onvoorwaardelijke zelfliefde.

Welke stap ga jij zetten?

"There is something inside you, that is greater than any obstacle"

Afscheid nemen bestaat wel

Ik vertrok eerder.

Weg uit Australië, weg van Charm en weg van de plek die mij een zetje in de juiste richting heeft gebracht.

Nog een maand had ik vrij van het vliegen, maar ik besloot mijn ticket te wijzigen en naar huis te gaan. Waarom?

Mijn beste vriendin was naar mij toe gekomen en ging weer naar huis. Charm kon ik niet meenemen, wanneer ik ook zou vertrekken. Dit was wat ik wilde, het was goed zo en dus vloog ik samen met mijn 'zussie' naar huis.

Tranen, liters, verdriet, een gebroken hart, zo kan je het wel omschrijven. Mijn bijzondere paard achterlaten en misschien wel nooit meer terug zien, wat was dit moeilijk.

Natuurlijk draag ik de herinneringen met mij mee, voel ik de liefde en heb ik een foto van hem ingelijst, maar hem niet meer vast kunnen houden, zijn warme vacht voelen en zijn geur ruiken wegen daar niet tegen op.

Wanneer kies je voor jezelf? Wat is de juiste keuze? Hoe neem je zo een moeilijke beslissing?

Soms is afscheid van iets of iemand nemen de enige (juiste) optie en is hulp vragen een mooie vorm van zelfliefde.

IMG_2947 3.JPG

Dit is wat jouw voorgangers zeggen:

IMG_9009.JPG

Allereerst, wat een prachtige locatie. Alleen al van de locatie zou je tot rust komen en dan komt daar het warme welkom van Anikki nog bij. Een warmer welkom kon ik niet krijgen. Anikki is een zeer professionele coach, straalt rust uit en stelt je op je gemak. Anikki heeft kennis van haar vak en oefent haar vak uit vol passie. 

- Deborah T.

IMG_2447 2.JPG

Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van de sessie maar dacht als Anikki het begeleidt dan komt het vast wel goed! En dat was ook zo. Het is een bijzondere ervaring om door middel van het werken met paarden bij je gevoel te komen en dat samen met Anikki te duiden. Voor herhaling vatbaar!

- Marijn B.

IMG_3469 3.JPG

Een paar maanden geleden een coach sessie gehad bij Anikki. Ik ging open de sessie in, zonder een specifieke coachvraag. Bij aankomst van de sessie op de prachtige locatie en onder genot van een kopje thee, eerst de verwachtingen besproken.


Daarna op naar de paarden die in een mooie natuurlijke omgeving staan, om een aantal opdrachten te doen. Waarbij Anikki deze op afstand observeerde en achteraf de juiste vragen wist te stellen waardoor je zelf tot inzichten komt. Deze inzichten konden gekoppeld worden aan situaties die in ik in het dagelijks leven tegenkom. Door deze sessie en de inzichten die ik hier heb gekregen heb ik nog regelmatig een momentje van "oh ja, dit zag ik ook in de sessie..". Hierdoor sta ik even bewuster stil bij bepaalde situaties, waardoor ik hierin kan blijven ontwikkelen. 


Ik raad zeker aan om eens een sessie te doen als je nieuwsgierig bent en open staat voor persoonlijke ontwikkeling, ook als je van tevoren geen specifieke coachvraag hebt.

- Ellen D.

€ 449,-

excl. BTW

Tijdens 3 sessies, verdeeld over 1,5 maand krijg jij de ruimte en begeleiding om jezelf beter te leren kennen. Vanuit rust, vertrouwen en gelijkwaardigheid faciliteren de paarden en ik jouw groeiproces, naar meer rust en zelfvertrouwen. Tijdens de voor jou op maat gemaakte sessies help ik jou ont-wikkelen uit jouw beschermingsmechanismen om daarna te ervaren wie jij óók bent. Van daaruit krijg jij de mogelijkheid om te ontdekken wat het is dat jij wilt, hoe jij daar gaat komen en wat jij daarvoor mag gaan doen

 

 

Waar liggen jouw talenten en hoe ga jij die inzetten?

 

Je gaat jouw belemmerende overtuigingen ontdekken;

 

Je ervaart rust doordat je jouw keuzes vanuit vertrouwen maakt;

 

Je hebt helder waar jij naartoe wilt en wat jij daarvoor mag gaan doen;

 

Grenzen (her)kennen en tijdig aangeven: zo doe je dat;

 

Je kijkt met vertrouwen en liefde in de spiegel

 

Je gaat je ont-wikkelen uit jouw beschermingsmechanismen en ontdekken wie jij óók bent;

 

Je eindigt de dag mét energie;

 

Een weekend weg kost net zoveel als dit traject

Met het gezin, jouw vriendinnen of man een weekend weg in Nederland kost net zoveel als dit traject, maar levert tijdelijk plezier. Het coachtraject zorgt daarentegen voor blijvende verandering waardoor JIJ, jouw gezin, vriendinnen of man er de rest van jouw leven plezier van hebben. 

20210825-LIN_3702.jpg
Zo ziet een coachtraject met paarden eruit:
20210825-LIN_3858.jpg

Intake 

Nadat wij allebei besluiten samen te werken, hebben wij offline ook nog een intakegesprek bij aanvang van jouw eerste sessie.

 

Hierin bespreken wij of jouw coachvraag nog relevant is en wanneer het traject voor jou geslaagd is. Je krijgt een rondleiding en de tijd om de paarden te ontmoeten. Samen kijken wij waar jouw vraag over gaat, waar jij tegenaan loopt en wat je graag zou willen.

 

Als er nog voorgaande (therapie-)sessies of lichamelijke klachten zijn waar ik rekening mee kan houden, is dit ook het moment waarop je dat aan kunt geven. 

20210825-LIN_3894.jpg

Ervaren 

Dan is het tijd om te gaan ervaren tussen de paarden. Op basis van jouw vraag nodig ik je uit een passende activiteit met het paard of de paarden te gaan doen. Dit mag op jouw manier, plek en tempo, er bestaan geen goed of fout en alles wat zich aandient mag er zijn.

 

Tijdens de activiteit geef ik geen instructies en zal er niet tot nauwelijks gesproken worden. Uiteraard mag je tegen de paarden je hele verhaal vertellen, maar pas als jij aangeeft klaar te zijn met de activiteit gaan wij samen reflecteren.  

20210825-LIN_3988.jpg

Reflecteren 

Zodra jij aangeeft klaar te zijn met de activiteit blikken wij samen terug op wat jij zojuist hebt ervaren. Hoe was het tussen de paarden? Wat gebeurde er? Je krijgt de tijd om te delen hoe het voor jou was, hoe je denkt dat het voor de paarden was en wat je meeneemt uit deze ervaring.

 

Tijdens het reflectiemoment zal ik je een aantal objectieve observaties teruggeven, waar jij vervolgens zelf een betekenis aan mag geven. Ik weet immers niet wat het voor jou betekent. De combinatie van jouw eigen ervaring en mijn objectieve observaties maken dat jij tot nieuwe inzichten kunt komen. Wat zou je willen veranderen? Hoe zou je het de volgende keer willen aanpakken? 

20210825-LIN_4220.jpg

Experimenteren 

Nu jij helder hebt wat je in jouw gedrag anders zou willen doen dan je de eerste keer deed, krijg je de mogelijkheid om daarmee te gaan experimenteren. Door de activiteit te herhalen met jouw nieuwe inzichten op zak kun jij direct ervaren hoe het is als jij nu bijvoorbeeld eerder jouw grens aangeeft. Deze ervaring kun jij weer meenemen naar het dagelijks leven.

 

Het experimenteren mag ook tijdens een tweede sessie en hoeft dus niet tijdens een eerste sessie plaats te vinden. Hierin bestaan ook geen goed of fout en stem ik af op waar jouw energie en behoefte liggen. 

20210825-LIN_5123.jpg

Afronden

Na het experimenteren krijg je de ruimte om de verschillen die je ervaren hebt te delen. Mocht er tijd en behoefte aan zijn dan geef ik ook hier mijn objectieve observaties aan jou terug, waarmee jij vervolgens voor jezelf kunt reflecteren hoe het voor een ander (het paard) is als jij jouw gedrag veranderd.

 

Met een kopje thee of iets anders te drinken ronden wij af, plannen wij de volgende sessie in en krijg jij de tijd om weer om te schakelen voor de reis naar huis.

20210825-LIN_4182_edited.png

Vervolg

Gemiddeld zitten er twee weken tussen de sessies. Als wij tijdens het traject ervaren dat er behoefte is aan meer sessies dan bespreken wij dat. In alle overige gevallen ronden wij na de derde sessie af met een korte afrondende activiteit. 

Bij aanvang van het traject ontvang je de ont-wikkelingsjournal. Hier kun jij na iedere sessie jouw ervaringen en inzichten opschrijven, voor jezelf reflecteren op de sessie en jouw intenties voor de volgende sessie noteren.

20210825-LIN_5139.jpg

Plus 

Tijdens het gehele traject én de twee weken na de laatste sessie heb je de mogelijkheid om al jouw vragen te stellen via een whatsapp bericht of per mail. Op deze manier kun je altijd met jouw vragen terecht en hoef je het tussendoor niet alleen te doen.

Aan het einde van het traject heb jij dit bereikt:

20210825-LIN_5123.jpg

Tijd

Je houdt meer tijd over, doordat je weet waar jouw talenten liggen en hoe jij die in kunt zetten. Je durft jouw grenzen aan te geven en taken uit te besteden.

20210825-LIN_3487_edited.jpg

Geld

Je eindigt de maand mét geld op jouw rekening, doordat je gaat doen waar jij energie van krijgt en daar de bijbehorende waarde in geld voor ontvangt.

20210825-LIN_4608.jpg

Energie

Je ervaart meer energie, doordat jij weet wat je wil, wie jij bent en welke tijdsplanning daarbij past. Je kiest vaker voor jezelf en accepteert jezelf voor wie je bent.

Zo werkt een coachtraject met paarden

Nadat jij aangeeft interesse te hebben, neem ik contact met jou op om jouw coachvraag te bespreken. Samen kijken wij of de paarden en ik jou hierbij kunnen helpen of dat ik je - indien gewenst - doorverwijs. Zodra wij beiden een match voelen, plannen wij in overleg de eerste sessie in. Hierbij heb je keuze uit twee locaties: Emst of Nijkerkerveen, beiden in Gelderland. Na de eerste sessie plannen wij de volgende sessie weer in. Mochten wij tijdens het traject ervaren dat er meer sessies nodig zijn dan de 3 inbegrepen sessies, dan kijken wij samen hoeveel dat er zijn en welke prijs daarbij komt kijken. Uiteindelijk gaat het om jouw proces en gewenste resultaten.

20210825-LIN_3597.jpg
Waarom dit traject uniek is

De kracht van paarden

De kracht van paarden ligt bij hun oorsprong. Als prooidier scannen zij continue hun omgeving af op gevaar om direct te kunnen reageren als dat nodig is en zo hunzelf en de kudde veilig te houden. Zodra jij samen met het paard een nieuwe kudde vormt gebruikt het paard dit natuurlijke instinct om te voelen of jouw denken, voelen en doen wel congruent zijn. Denk jij het één en doe je het ander? Dan zal het paard hier altijd én direct op reageren. Dit kan van zijn hoofd draaien tot aan materialen verplaatsen zijn. Op deze manier helpen zij jou het onbewuste bewust te maken, mooi hé?

Persoonlijk

Doordat wij 1:1 of eigenlijk 1:2 (met het paard erbij) coachen, zal de sessie altijd aansluiten bij waar jij op dat moment staat, waar jouw behoefte ligt en waar jij aan toe bent. Tijdens een sessie dient zich aan wat op dat moment nodig is en daar passen de paarden en ik ons op aan. Zo zijn alle sessies uniek en helemaal op jou persoonlijk toegespitst.

Oordeelloos

Tijdens de sessie bestaan er geen goed of fout, mag alles er zijn zoals het is, mag jij er zijn zoals je bent en mogen de paarden er zijn als wie zij zijn. Gedurende jouw traject oordelen de paarden en ik niet en geef ik geen instructies of duidingen. De oplossing zit namelijk al in jou en wij helpen jou die alleen maar vinden. Er wordt dus gewerkt met jouw projectie, jouw waarheid en jouw inzichten. Wat ik je wel terug zal geven zijn objectieve observaties, maar ook hier mag jij jouw eigen betekenis aan geven. 

20210825-LIN_3525_edited.jpg

Dit zit bij het traject inbegrepen

3 Coachsessies met paarden van 90 minuten per sessie 

De ont-wikkelingsjournal

Koffie, thee en wat lekkers

2 maanden ondersteuning via whatsapp

€449,-

excl. BTW

badge-sat-guar.png

 Vond je het niks? 100% geld terug

 

We hebben een heel simpel principe: niet blij met het traject? Dan hoef je alleen maar een 

mailtje te sturen om je geld weer terug te krijgen. Doe dit binnen 14 dagen nadat je het traject 

hebt gekocht. Zo maakt het de aankoop van het traject helemaal risk-free en ik ben er toch van

overtuigd dat je het fantastisch gaat vinden!

Dit is wat anderen zeggen

IMG_4823.JPG

Britt

Anikki is een zeer krachtige en professionele coach. Direct bij aanvang stelt zij jou op je gemak waardoor jij jezelf makkelijk open durft te stellen. Zij straalt rust uit en wint snel vertrouwen waardoor het een aangename ervaring is. 

IMG_3459.JPG

Sandra

Anikki gaf me alle ruimte om te ervaren wat er gebeurde.
Tegen het einde van de sessie kwamen alle paarden bij elkaar, de lucht brak open en het regende niet meer. Dat was een fantastisch moment.
Ik heb nieuwe inzichten gekregen waar ik heel erg blij mee ben.

IMG_6578.JPG

Eline

Anikki is zeer professioneel tijdens de coaching, ze geeft je de tijd om over je antwoorden na te denken en om je opdrachten uit te voeren. Ze heeft een fijne open houding en straalt rust uit.

Is een coachtraject met paarden geschikt voor mij?

Jij neemt 100% verantwoordelijkheid voor waar jij nu bent in jouw leven

Reflecteren kun je leren, maar dit gaat jou eigenlijk al van nature af óf je staat hier meer dan open voor

Jij staat open voor een samenwerking met paarden en de feedback die zij jou geven

Als je jouw dromen wilt bereiken zonder er zelf iets voor te doen

Als jij je afspraken niet nakomt en regelmatig verzet

Als je comfortabel bent met waar je nu bent en niet wil groeien

Veelgestelde vragen

Je leert jezelf en jouw kwaliteiten optimaal kennen en benutten, zodat jij vanuit vertrouwen kunt gaan leven. Je vindt een modus om te stoppen met het verliezen van jouw energie zodat jij jouw dag mét energie eindigt en gelukkig wordt van het leven dat jij leeft. Na het traject ervaar jij alle rust en zekerheid om op jouw voorwaarden te leven.

Je weet waar jij energie van krijgt​;

Jouw overtuigingen zijn van beperkend naar werkend veranderd;

Je hebt helder waar jij naartoe wilt en wat jij daarvoor mag gaan doen;

Je ervaart rust en voelt je zeker;

Je kijkt vol vertrouwen de spiegel in;

Je herkent jouw grenzen en eindigt de dag mét energie!

Samenvattend kun je dit verwachten:

531ed16d-8798-4565-9205-2c6c9a974859.JPG
20210825-LIN_3525_edited.jpg

Dit zit bij het traject inbegrepen

3 Coachsessies met paarden van 90 minuten per sessie 

De ont-wikkelingsjournal

Koffie, thee en wat lekkers

2 maanden ondersteuning via whatsapp

€449,-

excl. BTW